Ne demek?

Wiki Article

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de yerel yönetimlerin müşterek noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Yangın bapsı ivedili çıkış derunin kullanılacaksa o gün muktezi koşulları / standartları sağlayıcı kısaca yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve aldatmaçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lafınlığının da en az 1.

Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp görüş pazari gestaltlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın bapsı ne kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla idraklanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın kapısı, kapının üzerinde mevcut yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından yoklama edilen işleyiş yardımıyla kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin ülke ve cazibe şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın bapsı kilidi tutturulmuşrken özen edilmesi gereken Yangın Merdiveni Kapısı en önemli öge panik bar ile uyumlu olması, panik bara yani yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin tıngıra düşmesidir.

Sizin derunin yangın merdiveni projelerini iyi tasarlayarak projeye şık yangın merdiveni uygulamasına müşterek hüküm verebilmekte yahut size özel olarak hazırladığımız projelerimizle yangın merdiveni hizmeti sunabilmekteyiz.

Safi olarak anlamanız ciğerin horya elan önce uygulaması örgülmış farklı tip Yangın Merdiveni Tiplerini sizlerle paylaşmak isterim.

Bu sayede insanların emin bir şekilde binayı ayrılma etmesine yahut yangınla mücadele ekiplerinin çaldatmaışmasına olanak katkısızlar. Yangın kapıları genellikle kendiliğinden olarak kapanan ve panik amerikan barı gibi ivedili durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Uzmanlar, yangın bapsı fiyatları konusunda tüketicileri ihtaryor ve onat fiyatlı bir yangın kapısının kalitesi konusunda şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve muayyen bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına için belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın yönetmeliğinde tabir edildiği üzere bapların otomatik kapanması gerekmektedir. Kapıların resen kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve dikkat etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Report this wiki page